Bierfestivalletje in Gouda aan de haven

Bierfestival Gouda

Museumhavencafé Gouda eert oude schippers met bierfestivalletje

In en om het Museumhavencafé worden een 20 tal India Pale Ale (I.P.A.) bieren gepresenteerd op zaterdag 21 juni van 14:00-21:00 uur en zondag van 12:00-19:00. Deze bijzondere bieren zijn te proeven op misschien wel het mooiste plekje van Gouda. Een mini-bierfestivalletje als onderdeel van ‘schippers aan de reis’ van Museumhaven Gouda en Gouda Waterstad.

Met deze presentatie worden de oude schippers geëerd. Zij dronken dit bier op hun reis naar India, dit bier was sterker gehopt voor de houdbaarheid en smaakte ook bitterder dan andere bieren. Daarnaast is het een ode aan de nieuwe ambachtsmannen en vrouwen die dit bijzondere bier weer op de markt brengen. Veel kleine brouwerijtjes maken nieuwe en traditionele bieren met uiteenlopende smaken. Een tiental jaren geleden waren schaalvergroting en marketing toverwoorden in het Nederlandse bierlandschap, tegenwoordig schieten nieuwe brouwerijtjes als paddenstoelen uit de grond. Het café eert deze nieuwe ambachtsmannen en vrouwen met dit mini-bierfestivalletje rondom de I.P.A. bieren.

Voor culinaire aanvullingen wordt gezorgd gedurende de dagen, Cor de Visroker is zaterdag aanwezig, op de houtskoolgrill van het café worden o.a. goede hamburgers bereid. Vrijdagavond 20 juni is er bij het museumhavencafé een BBQ aftrap als voorbereiding op de legendarische 4Tuoze Matroze in So What. Inschrijven voor de BBQ (€15,-, en voor € 10,- indien je een kaartje voor de 4Tuoze Matroze hebt) kan via www.museumhavencafe.nl/nieuws.

Locatie:

In en om het Museumhavencafé Gouda (oude schipperswachtlokaal naast de Mallegatsluis)

Adres: Schielandse Hoge Zeedijk 1. (Navigatieadres Buurtje 1, Gouda)

Meer info: www.museumhavencafe.nl/nieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s