IJssel & Gouwe Bierfestival

IJssel & Gouwe Bierfestival

Tijdens het Gouda Waterstad weekend organiseer ik met mijn vader Dick Winkelman van het Museumhavencafé IJsselhuis het 1e IJssel & Gouwe Bierfestival.

Het festival specialiseert zich in historische bieren, oude en nieuwe brouwers laten zich steeds vaker inspireren door historische recepten. Daarnaast zal er speciale aandacht zijn voor houtgerijpte bieren van Nederlandse brouwers. Houtrijping voegt vaak karakter toe. Bieren van de De Molen, Jopen, Ramses en De Kaapse Brouwers zullen niet ontbreken. Er is gezellige lounge muziek van Johan Draait. Op de grote houtgestookte BBQ`s worden door de koks heerlijke gerechten bereid. Dick zorgt voor Goudse boerenkaas.

Natuurlijk is het ook het bier van de Goudsche Leeuw goedvertegenwoordigd met o.a. Goudsche Kuyt. In de 15e eeuw was Gouda de belangrijkste bierstad van Nederland. De opbrengsten uit accijnzen op gruit en later hop waren zo groot dat het historische stadhuis alsmede de herbouw van de Sint Jan er voor een aanzienlijk deel van werden gefinancierd. Aanvankelijk werd er met gagel gebrouwen en ook veel met tarwe en haver. Later werden er diverse kruiden aan toegevoegd en sprak men van Gruitbier. De Goudse brouwers waren één van de eersten die hop gebruikten. De ligging aan de IJssel en Gouwe zorgde ervoor dat Gouda een belangrijke exporteur werd van bier.

Korte feiten:
IJssel & Gouwe Bierfestival
Historische en houtgerijpte bieren
Brouwdemo Stadsbrouwerij de Goudsche Leeuw
21 juni 13:00-19:00, gratis entree
Museumhavencafé IJsselhuis
navigatieadres: buurtje 1, Gouda
20 minuten lopen van station door historische binnenstad

in het Facebookevent maken we 1 voor 1 de bierlijst bekend. https://www.facebook.com/events/1440806976213184/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s