VEGA restaurant recensie Madrid: WOW!

Hoewel ik regelmatig buiten de deur eet, schrijf ik niet zo vaak recensies. Eigenlijk alleen als ik iets echt heel tof vindt en dan ook nog lang niet altijd. Ik heb er nu wel weer één: restaurante VEGA Madrid in Madrid. WOW, echt te gek wat deze gasten doen in het land van de jámon, pulpo en cabrales.

Een restaurant waar puur plantaardig gekookt wordt, maar waar het er niet al te dik bovenop ligt. Relaxte sfeer, maar niet al te alternatief. Zo’n plek waar het vaak vol zit, terwijl de restaurants in de buurt voor maximaal de helft vol zitten.

Een kaart die spreekt en waar ik enthousiast van werd. Als aperitiefgerechtje kun je voor € 4,50 drie dips uitkiezen. Ik koos de avocadocrème, bietencrème en licht gerookte auberginepaté. Alle 3 goed op smaak, lekker begin. Daarna eet ik de ceviche can paddestoelen. WOW, dit is te gek, qua smaak echt de bom. De paddestoelen hebben eerst een tik in de oven gehad, daarna zijn ze in limoensap, met o.a. rode ui en peper verder gegaard. Met courgetteslierten, wortelslierten, lichtgerookte blokjes zoete aardappel en chips van zoete aardappel. Echt héél lekker, ruime portie ook. Op de kaart had ik bij de desserts de Cheesefake zien staan, deze heb ik toch aan me voorbij laten gaan omdat ik echt voldoende had gehad. Een andere dag ben ik terug gegaan om deze toch te proeven: Cheesecake zonder cheese en ei, gewaagd, maar pakt goed uit. Deze gasten zouden misschien in een iets beter decor in de Michelin gids terecht kunnen komen, maar deze plek past ook wel beter. Relaxte muziek, houdt het leuk en ongedwongen.

De foto’s zijn niet zo mooi, ik zeg daarom: boek een ticket en ga er heen. Echt de moeite waard! Oh ja, en als je dan toch in Madrid bent, neem ook een kijkje bij het Prado, daar hangen best een paar schilderijtjes die het aanzien waard zijn.

VEGA restaurante Madrid, Calle de Luna 9, Madrid

(niet ver van de Gran Via)

vega
Foto van Facebookpagina VEGA

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s